Szeretjük a kézműves termékeket, és tiszteljük azokat, akik időt és munkát nem sajnálva olyan termékek létrehozásán fáradoznak, melyeknek a kóstolgatása és a nézegetése egyaránt örömöt jelent.

Lekvárok

Zöldség és gyümölcs lekvárjaink a gyulai Viharsarki Lekváriumból érkeztek és kizárólag nálunk kaphatóak Miskolcon.  Családi vállalkozás formájában működik a lekvárfőző üzemük. Lévai Ildikó, a család „lekvárfőző mestere” és a lekvárok között mintegy húsz évvel ezelőtt kezdődött a szerelem, először csak a családnak, később a barátoknak kavargatta az édes finomságokat, majd szép apránként a lekvárfőző edények méretei megnőttek. 2007-ben, a tanyájuk építésekor már tudatosan alakították ki a lekvárkonyhát -, kamrát, tárolókat, és gyümölcsöst telepítettek.

A lekvárpaletta az elmúlt években sokat változott; a desszertlekvárok mellett megjelentek a zöldséglekvárok, a gyümölcssajtok, a szörpök és a diabetikus készítmények is.

Törekednek a harmonikus ízvilágra, a természetességre, és a legfontosabbra, hogy egészséges termékeket kínáljanak az érdeklődőknek. Termékeik 2011-től „Gyulai termék” védjeggyel ellátottak.

Szörpök

A limonádéinkhoz is felhasznált házi szörpjeink a Gyöngyösi Családi Szörp Manufaktúrából érkeznek. Családi gazdálkodóként dolgozzák fel az általuk termelt és gyűjtött gyümölcsöket, virágokat. A betakarítás, feldolgozás, palackozás teljes egészében a kezük munkája. Az igen magas gyümölcstartalmú szörpjeiket a nagyszülőktől tanult eljárással készítik pasztörizálás nélkül, így a bennük található vitaminok, nyomelemek, íz anyagok nem sérülnek. A gyümölcslevet kíméletes, „csepegtetéses” módszerrel nyerik ki a friss gyümölcsökből a préselés helyett – ez alól csak az alma és a virágszörpök a kivételek. Színüket a természettől kapják, szükségtelen bármilyen színezék használata.

Májusban indul a szezon, akác – és bodzavirág szörppel. Ezeket a virágokat a Mátra lejtőin gyűjtik, nagy gondot fordítva arra, hogy csak tiszta környezetből szedjék. Május végén a saját termesztésű epret dolgozzák fel. Pár héttel később következik a menta és citromfű „szüret” és feldolgozás. A június – július hónap a málnáé, levenduláé. Végül az ősz hozza el a szeder, a bodzabogyó, az alma és a csipke szörp szezont.

A szörpökhöz csak kiváló minőségű, friss, egészséges gyümölcsöket használnak fel. Mivel a földműveléstől a címke felragasztásáig mindent munkafolyamatot a család csinál, így biztosak vagyunk abban, hogy maximális odaadással készített kézműves termékről beszélünk. 

A szörpök a hazai élelmiszerek között is előkelő helyet foglalnak el, melyről a Magyarok Országos Gyűlésén kapott közönségdíj is tanúskodik.